3 ефективни метода за натурално третиране при косопад | Косопад

3 успешни начина за третиране при косопад

плешив японец

Плешив японец

Възрастните имат по около 100 000 косъма на главата. Ако се появи състояние на косопад, голяма част от тях могат да окапят и понякога се стига до пълно оплешивяване. За да се предпазите и да запазите самочувствието си, опитайте тези три натурални метода на лечение. Те ще ви бъдат от изключителна полза, а изключение правят само случаите на инфекциозно заболяване, генетична предразположеност или радиационно облъчване.

Масаж

Повишава притокът на кръв към космените фоликули и е едно от най – надеждните средства при лечение на косопад. За да си осигурите максимален ефект, трябва да масажирате целия скалп поне един път на ден, в продължение четири – пет минути. Бъдете внимателни и не дърпайте косата силно, тъй като това може да предизвика механична алопеция заради силното триене.

Ароматерапия при косопад

Третирането с етерични масла ще направи чудеса за стимулиране работата на скалпа. Ако използвате този метод, не само ще се насладите на приятната миризма, но и скоро ще почувствате, че той наистина работи. Добър вариант е да смесите няколко вида масло (бадемово, лавандула, розово). После нанесете нежно върху кожата на главата и оставете да се абсорбира за около 30 минути. После измийте с мек шампоан.

Отлично средство за противодействие е лосионът срещу косопад „Ефект – 2”, който е съставен изцяло от натурални продукти. Билковата основа и етеричните масла спомагат за пълното отстраняване на проблеми, срещу които другите средства са безсилни. Прочетете за „Ефект – 2”.

Естествени храни

За мъже: Диетата с ниско съдържание на мазнини, спомага изключително силно за забавяне процесите косопад и оплешивяване. Високото съдържание на мазнини обичайно води до завишаване в нивата на тестостерона, който впоследствие се превръща в отпадъчния хормон дихидротестостерон и запушва фоликулите.

Интересен факт е, че преди Втората световна война, много малка част от мъжете в Япония са страдали от плешивост, тъй като са се хранили традиционно с ориз и риба. След навлизане на западноевропейската и американска кухня, японците също започват да страдат от косопад.

За жени: Въпреки че загубата на коса при жените твърде рядко води до пълно оплешивяване, тя може да бъде ужасяваща и да разбие психиката им. По принцип, появата на косопад при нежния пол е сигнал, че съществува здравословен проблем или липса в тялото на някои от основните хранителни вещества.

И накрая задължително трябва да споменем, че ако забележите признаци на косопад, незабавно се консултирайте с вашия лекар. Защото олисяването понякога е единственият синдром на болест, чието лечение ще стане много по – трудно на късен етап.

totalen kosopad

totalen kosopad

20. април 2013 22:25:46 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар