5 любопитни факта за косопада | Косопад

Любопитни факти за оплешивяването

Колко хора страдат от косопад?

За съжаление, отговорът на този въпрос не е много приятен. Според изследванията на асоциацията по косопад на САЩ, над 90 % от мъжете и 55 % от жените имат подобни проблеми в определени периоди на своя живот. Степента на заболяването се развива в различна степен при отделните индивиди, като понякога се наблюдава изтъняване на косата, а друг път се стига до пълно оплешивяване.

косопад и оплешивяване

Типични фази на косопад и оплешивяване

Появата на косопад може ли да се тълкува като показател за здравето?

В някои от случаите не се откриват признаци, които показват влошаване на здравословното състояние като цяло. В други обаче косопадът е причинен именно от здравословни проблеми, а при някои болести е единственият симптом. При всички положения, ако забележите нещо нередно незабавно потърсете лекарска помощ. Още повече, че олисяването на темето определено докарва неприятни преживявания и силна тревога.

Кои са първите признаци на косопад?

Те са различни при различните видове. Основните и най – характерни от тях са образуване на кръгли петна, изтегляне на косата при слепоочията, изтъняване на косъма и много други. Характерен симптом е и наличието на голямо количество изпопадали косми по спалното бельо след ставане от сън.

Носенето на шапка причинява ли косопад?

Специалистите са категорични, че носенето на шапка в никакъв случай не може да е причина за косопад. Единствено може да причини механично увреждане, ако е много стегната.

Има ли връзка между тютюнопушене и косопад?

Съвременната наука все още няма категоричен отговор на този въпрос. Все пак последните изследвания доказват, че цигарите по някакъв начин все пак влияят и донякъде стават за оплешивяване. Според основната теория, пушенето предизвиква преждевременно остаряване на тялото, включително и на косата.

18. април 2013 14:03:12 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар