Косопад и натурално лечение | Косопад

Натурални рецепти против косопад

На света навярно не съществува начин за 100 % отстраняване на косопад, но все пак има някои методи, които работят при голяма част от засегнатите.

маска с алое вера при косопад

Маска с алое вера при косопад

Лечение на косопад с коприва

Копривата е богата на витамини А и С, съдържа в себе си основни минерали и липиди. Това я прави особено полезна за косата, независимо дали се използва външно за изплакване или вътрешно под формата на чай. Тази уникална билка има способността да стопира действието на ензима 5 – алфа редуктаза, който именно превръща тестостерона в дихидротестостерон и причинява запушване на фоликулите.

Розмарин и градински чай

Тези две билки се използват в нетрадиционното лечение на косопад от векове. Третира се чрез втриване в корените, която трябва да е добре измита преди процедурата. Предполага се, че стимулират корена на косъма, правейки косата гъста и бухнала.

Приготвя се отвара от розмарин, градински чай, коприва и репей, която се вари в продължение на около 15 минути. Изплаквайте косата с течността поне един път на ден в продължение на три месеца.

kosopad-aloe-vera

Aloe vera pri kosopad

Алое Вера при косопад

Алое Вера е използвана като целебно средство при косопад още от американските индианци. Тази билка е отлично средство за предотвратяване загубата на коса, а положителните ѝ ефекти са много добре известни на науката. Алое Вера спомага скалпа, тъй като има свойството да балансира нивото на рН и да почиства порите.

Особено популярна рецепта при косопад в Новия свят е смесването на отвара от Алое Вера с малко масло от пшеничен зародиш и кокосово мляко, което се е използвало като натурален шампоан.

Масаж и ароматерапия

Тези две популярни техники често се използват с известен успех. Помагат основно при по – леките случаи на косопад, когато е достатъчно да „събудим” космения фоликул и да го накараме да работи усърдно, предизвиквайки по – голям приток на кръв и кислород към скалпа.

Съчетанието на шест капки масло от лавандула със същото количество бадемово, соево или сусамово масло, може да свърши прекрасна работа. След като се втрие нежно в корените, трябва да се остави около тридесет минути. После измийте косата с обикновен шампоан, към който прибавете нови три капки етерично масло.

22. април 2013 04:00:20 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар