Рецепта при косопад с люта чушка | Косопад

Люта чушка срещу косопад

Народна рецепта срещу косопад с люта чушка

Рецепта при косопад с люта чушка

Рецепта при косопад с люта чушка

В българската народна медицина съществува стар и изпитан метод за лечение на косопад. Свидетелствата за благотворното влияние на лютата чушка срещу оплешивяване са безбройни и ако имате подобни проблеми, нищо не ви струва да опитате тази техника.

Знахарите са категорични, че докато трае третирането, задължително трябва да си осигурите максимално спокойствие и да намалите напрежението във вашето ежедневие. Защото, когато обилния косопад не е наследствен или не е предизвикан от болест, обичайно се дължи на стрес и психическа преумора. Напрежението до голяма степен свива кръвоносните съдова и по този начин намалява притокът на важните за косата вещества.

Рецепта при косопад с люта чушка

Лютиви чушлета

Самата рецепта срещу косопад с люта чушка е много елементарна за изпълнение, въпреки че навярно ще почувствате лек дискомфорт при трениране. Прилага се след баня, когато кожата е затоплена и отпусната.

Всичко, което трябва да направите е да вземете едно люто чушле, да го срежете и внимателно да втриете в корените на косата. Препоръчително е масажът да продължи поне пет минути. В първите моменти вероятно ще ви запари доста, но потърпете и когато кожата изсъхне паренето ще престане. Тази цена е твърде малка сравнено с предизвиканите от косопад неприятности и не се плашете.

Специалистите обясняват, че благотворното влияние на лютивото при косопад се дължи на факта, че загрява допълнително кожата на главата и по този начин подобрява кръвоснабдяването. Това от своя страна донася повече полезни вещества до космената луковица, тя се подхранва и косата започва да расте.

29. март 2013 20:05:41 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар