5 американски рецепти против косопад | Косопад

5 вълшебни рецепти при косопад

рецепти за косопад

Превенция на косопада

Не се предавайте на отчаянието, ако станете жертва на косопад. Драмата в този случай е напълно излишна, защото има десетки техники за възстановяване. Помнете, че състоянието на косата е в пряко съответствие с общата кондиция на човека и в доста случаи оплешивяването е временно явление.

Предлагаме ви пет от най – популярните американски рецепти при косопад, които ще ви помогнат да възвърнете самочувствието от външния си вид. Експериментирайте с естествените методи за сгъстяване на косата, докато намерите вълшебната формула.

Ако страдате от косопад, на първо време прекратете въздействието на всички разрушаващи процедури – откажете се от боядисването, химическото къдрене или изправяне, забравете за сешоара. Заредете хладилника с богати на витамини и минерали храни, започнете да спортувате макар и малко.

Настойка от лимонов сок и цариградско грозде

Тази популярна в САЩ рецепта при косопад е изключително проста и изцяло натурална. Вземете една купа и в нея смесете три чаши сок от цариградско грозде със същото количество сок от лимон. Внимателно изплакнете косата си и масажирайте скалпа в продължение на поне десетина минути. Така ще допринесете за усвояването на витамините и антиоксидантите от космените фоликули. След края на процедурата няма нужда да се миете с шампоан, достатъчно е да изплакнете с хладка вода. Изпълнявайте между 4 и 6 пъти на седмица.

Лечение с кокосово масло и лимонов сок

Запазете великолепието на естествената си коса с тази екологична рецепта при косопад. Пригответе достатъчно голям съд, в който смесете 3-4 чаши от кокосово масло с 3 чаши прясно изцеден лимонов сок. Богатото съдържание на витамини в тези съставки ще ви гарантира растеж на здрава и гъста коса. След като нанесете обилно сместа, масажирайте в продължение на пет минути. Накрая изплакнете с хладка вода.

Рецепта при косопад с канела, зехтин и мед

Това е един от най – известните в Америка способи срещу косопад и подхранване на космите. Известен е от векове, а според някои източници е наследен от индианските култури. В една купа сложете чаена лъжичка канела, супена лъжица мед и още толкова зехтин. Разбъркайте внимателно и после нанесете по посока от корените към върховете. Оставете да подейства в продължение на 15 минути, след което изплакнете добре с хладка вода. За постигане на бързи резултати, тази обработка се прилага поне три пъти седмично.

Третиране на косопад с извара и черен пипер

Изпробвайте още една натурална рецепта срещу косопад от САЩ. Смесете 100 грама извара (ако сте в България уверете се, че не са ви пробутали наподобяващ продукт) и 1 грам смлян черен пипер. Нанесете върху скалпа и космите сместа и увийте с кърпа за 10 минути. Измийте косата с хладка вода и много малко количество шампоан. Изпълнявайте поне един път в седмицата.

Масаж против косопад с бадемово масло

Всеки ден масажирайте по два пъти скалпа си с малко количество бадемово масло, за да спрете незабавно косопада. Масажът и богатото на антиоксиданти масло ще загреят главата, като по този начин ще засилят циркулацията на кръвта в тази област. Включете тази здравословна съставка в ежедневните задължителни грижи за вашата коса.

рецепти за косопад

Спрете косапада

28. март 2013 14:18:20 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар