Топ Рецепта срещу Косопад и за Растеж на Косата – Виж Тук: | Косопад

Топ Рецепта срещу Косопад и за Растеж на Косата – Виж Тук:

kosa-polezno-1

Ако ви е омръзнало да харчите пари за скъпа козметика, ви предлагаме ефективна природна рецепта, която насърчава растежа на косата.

Комбинацията от алое вера и арганово масло е изключително полезна. И двете съставки са богати на хидратиращи, антиоксидантни и ревитализиращи съставки, които могат да коригират много проблеми на косата.

Смесването им ни гарантира намаляване на сухотата на скалпа, спиране на косопада и на затруднения растеж. Комбинацията е много подходяща като заместител на купешкия балсам, тъй като улеснява разресването на косата, без да й причинява никаква агресия.

aloe-vera-argan

СВОЙСТВА НА АЛОЕ ВЕРА
От десетилетия се използва в индустриалната козметика заради множеството си полезни свойства. Най- добрият начин за употребата му обаче е в натурален вариант. Алое вера съдържа витамини А, С, В- комплекс, необходими за бързия и здравословен растеж. Също така ни осигурява витамин Е, чийто антиоксидантен ефект неутрализира негативното въздействие на свободните радикали, които често причиняват косопад. Регулира рН на косата.

СВОЙСТВА НА АРГАНОВОТО МАСЛО
Също много използван продукт в козметиката. Силно препоръчителен е при суха коса и косопад, тъй като съдържа есенциални мастни киселини, които регулират производството на мазнината, като заздравяват космените фоликули.
Аргановото масло ни осигурява ценната комбинация от витамин Е и омега- 3 за растежа на косата.

РЕЦЕПТА СРЕЩУ КОСОПАД ОТ АЛОЕ ВЕРА И АРГАНОВО МАСЛО
Може да прилагаме рецептата 1-2 пъти седмично.
Съставки: 4 лъжици гел от алое вера (60 грама) и 2 лъжици арганово масло (30 грама)
Начин на прилагане:
Смесваме и разбиваме добре двете съставките, докато получил хомогенна смес. Нанасяме върху влажна или суха коса, разнасяме от корена до върховете. Правим леки масажиращи движения, за да се усвои по- добре. Слагаме шапка за баня и оставяме да действа 20- 30 минути. Плакнем обилно с вода и мием с шампоана си.

16. февруари 2017 14:33:48 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар