Мляко и куркума срещу Косопад и Пърхот | Косопад

Мляко и куркума срещу Косопад и Пърхот

zlatno-mliako-2

Чували ли сте за златното мляко? Това е древна индийска рецепта, която се приготвя от две много достъпни съставки – прясно мляко и куркума.

Тази лечебна напитка има множество ценни свойства. Полезна е също за косата и скалпа. Ето в кои случаи може да ни помогне:

Алопеция
Косопадът може да се дължи на различни причини. Но е известно, че прекъсването на нормалния цикъл на растеж на косъма и спирането на функциите на фоликула, много усложняват картината. До тази ситуация често се стига поради неправилно хранене или хормонален дисбаланс, особено когато е причинен от стрес. При някои хора може да е временен. Но косопадът е проблем, който не винаги е лесен за решаване. Златното мляко има свойства, които или спират, или намаляват негативните влияние върху косата.

kosopad

Проблеми със скалпа
Пърхот, лющене, или тънка коса са все проблеми, които произтичат от състоянието на скалпа. Гъбичните инфекции също влияят върху кожата на главата, като причиняват пърхот или дерматит. Веществото куркумин, което се съдържа в куркумата, има противовъзпалително, антигъбично, антибактериално, антисептично и антиалергенно действие. Затова, млякото с куркума е силно препоръчителна рецепта в тези случаи.

Начин на приготвяне:
-1/8 лъжичка куркума на прах

-1/4 чаша вода
-1 чаша мляко
-1/4 лъжичка мед

В един съд слагаме водата и куркумата да се варят. Когато водата изври течността, трябва да остане паста. В друг съд загряваме млякото. След това към млякото добавяме пастата от куркума. Когато поизстине, можем да сложим и меда.

01. февруари 2017 12:44:58 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , , , | Напишете Коментар