Тайни за растеж на косата | Косопад

Тайни за растеж на косата

Предлагаме ви някои домашни начини, за да ускорите растежа на косата, като използвате съставки, които имате в кухнята си!

rastej-na-kosata

Картофена вода за растеж на косата

Когато варите картофи, те изхвърляйте водата. Оставете да изстине и изплакнете косата с нея. Смята се, че така косата расте по- бързо. Картофите съдържат нишесте, което дава повече обем на косата. Няма обаче научни сведения дали метода наистина действа. Но е лесно да се направи, така че няма да изгубите нищо.

Растеж на косата с лук

Нарежете лука и го сложете в шампоана. Оставете да престои 15 дни и използвайте шампоана редовно. Лукът е богат на сяра – много полезен за косата минерал. Не само засилва растежа, но и придава блясък на косата.

Отвара от розмарин за външна употреба

Тази билка редовно се среща в рецептите за коса. Сложете шепа розмарин във вряща вода. Оставете да изстине и се

розмарин

розмарин

мийте с тази отвара всеки ден. Това ще накара косата да расте, ще я направи дълга, блестяща и красива. Продължителната употреба на розмарин може да направи косата ви по- тъмна.

Закуска за здрава коса

Голяма част от грижите, които полагаме, за да имаме здрава коса, трябва да е свързана със здравословното хранене. Ето рецепта за закуска, която е богата на витамини, полезни за косата:

1 с.л. житен зародиш, 1 с.л. бирена мая, 1 с.л. лецитин от соя, 1 с.л. мед и едно кисело мляко. Смесете всички съставки в киселото мляко и яжте всеки ден преди закуска.

17. февруари 2014 19:38:41 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар