Маска от Банан и Лимон при Суха Коса и Косопад | Косопад

Маска от Банан и Лимон при Суха Коса и Косопад

kosa-suha

Различни фактори причиняват сухота на скалпа и косъма– токсините в околната среда, честата употреба на различни продукти за коса и пр.

При това състояние, типично за жените, се появява, когато космите не успяват да абсорбират достатъчно влага и хранителни вещества. Силен косопад, нацъфтели върхове и труден растеж на косъма са сред признаците на сухата коса.

Проблемът обаче има решение. Може да го постигнете с подходяща козметика или чрез природни рецепти. Днес ви предлагаме домашна маска от лимон и банан, която регулира рН на косъма и задържа влагата в корените.

МАСКА ОТ ЛИМОН И БАНАН ПРИ СУХА КОСА

kosa-kokosovo-maslo

Съдържа протеини, аминокиселини и витамини. Спира вредното влияние на свободните радикали, в същото време контролира косопада и преждевременното стареене на косъма.
Как се приготвя маската?

Съставки: 1 добре узрял банан, лимонов сок, 1 лъжица кокосово олио (по желание)

Начин на приготвяне:
Белим банана и добре го размачкваме с вилица. След като се превърне в паста, добавяме лимоновия сок и кокосовото олио. Разбъркваме добре.

Начин на употреба:
Навлажняваме косата и я разделяме на отделни кичури. Разнасяме сместа на маската от корените до върховете. Покриваме изцяло косата. Слагаме шапка за баня. Оставяме да действа 30 или 45 минути. След това плакнем с хладка вода и оставяме да съхне свободно.
Маската се прилага 2-3 пъти седмично.

01. март 2017 19:11:09 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар