5 Домашни Маски за Перфектна Коса! | Косопад

5 Домашни Маски за Перфектна Коса!

kosa-balsam-retsepta

Ако искате да имате здрава, хидратирана и блестяща коса, ви предлагаме няколко лесни маски, за да постигнете перфектните резултати.

1. Бадемово масло
Сигурно средство, което прави косата мека и хидратирана, а и я възстановява. Ако имате цъфнали върхове, това масло е най- подходящото за вас. Може да се смесва и с други масла, но бадемовото винаги трябва да е в основата. Нанася се от средата на косъма към върховете.

2. Банан и мед
Бананът съдържа витамини и минерали, които правят косата по- силна и я предпазват от падане. Идеален е за хидратиране, омекотяване, подхранване и прави косата блестяща. Медът подсилва косата, омекотява я, подхранва я, хидратира, елиминира пърхота и й придава блясък.

3. Яйце и зехтин
Яйцето прави косата блестяща и силна, а в комбинация със зехтина, я омекотяват и подхранват.

kosa-maska-4

4. Маска от авокадо и кисело мляко
Авокадото прави косата силна и я предпазва от късане. Особено полезно е при суха коса, заради ценните растителни масла, които съдържа. Киселото мляко стимулира растежа, подхранва и улеснява разресването.

5. Арганово масло и алое вера
Аргановото масло омекотява косата, хидратира и я възстановява. Алое вера предпазва от косопад, омекотява и хидратира.

КАК СЕ ПРИГОТВЯ ВСЯКА ОТ ТЕЗИ МАСКИ?
Смесват се равни части от всяка от съставките и се разбъркват с дървена лъжица, за да не се нарушават свойствата им. Нанася се върху косата и се оставя да действа между 20 и 30 минути. Ако искаме маската да подейства по- бързо, трябва да приложим топлина.
Изплаква се обилно с вода, първо умерено топла, а накрая студена, за да се затворят върховете.

20. февруари 2017 12:04:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар