Билкови отвари за растеж на косата | Косопад

Билкови отвари за растеж на косата

Косопадът често се свързва с остаряването, но може да се дължи и на още много други причини. Бременност, стрес, инфекции, химиотерапия, треска, излишък от витамин А и др.

chai-za-otslabvane

Ако и при вас косопадът се дължи на някой от тези фактори, билковите отвари могат да са ви много полезни. Особено ако ги съчетаете и с други видове терапии.

ЛАЙКА. Според някои учени, промивките с отвара от лайка, предпазват от оплешивяване. Направете отвара от един литър вода и шепа цвят от лайка. Оставете цветчетата да киснат 20 минути. Прецедете и оставете да изстине. Сипете течността на главата си, след като вече сте си измили косата. Не плакнете. Можете да правите процедурата всеки ден.

laika-chai

САЛВИЯ. Това е популярно средство срещу оплешивяване и косопад. Приложете външно или като чай. За промивка на косата, ви трябват 1 литър вряла вода и 20 грама листа от салвия. Оставете да киснат от 30 до 45 минути. За една чаша чай от салвия дневно, сложете да заври една чаша вода и сложете 1 с.л. сухи листа от салвия. Оставете да киснат 10 минути и може да подсладите с мед. Да не се използва по време на бременност.

КОПРИВА. Понякога косопадът се дължи на дефицит на минерали, което може да е резултат от лошо хранене или трудно усвояване на минералите. Копривата може да е диуретик, което означава, че помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Копривата съдържа важни минерали, като желязо, а пиенето на чай може да компенсира дефицита.

09. януари 2015 12:00:54 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | 28 коментара