5 лесни рецепти за по- дълга коса | Косопад

5 лесни рецепти за по- дълга коса

kosa-polezno-1

Ако търсите алтернативни начини да накарате косата ви да расте по- бързо, ето няколко домашни рецепти. Те са лесни за приготвяне, а съставките са напълно достъпни.

1. Зехтин и розмарин
Съставки: розмарин, 3 лъжици зехтин (подхранва, придава блясък, подсилва фоликулите, намалява цъфналите върхове)
Начин на приготвяне: Слагаме да се загрява вода. Когато заври, добавяме розмарина и оставяме да престои 40 минути. В чаша сипваме зехтина и добавяме отварата от розмарин. Загрява се отново за 2 минути. Чакаме да престои. Използва се след 3 дни. Нанасяме нежно с върха на пръстите и оставяме да действа 20 минути.

2. Коприва
Спира косопада и подобрява кръвообращението на скалпа, има възстановяващи и стимулиращи свойства.
Съставки: шампоан, 1 шепа коприва
Начин на приготвяне: Във вряща вода слагаме копривата (най- добре, ако е с корена) за 10 минути. След това я оставяме да кисне 15 минути. След това, я изсипваме при шампоана. Раздрусваме добре, за да се смесят. Използваме след 5 дни.

kosa-kokosovo-maslo

3. Маска с Домат
Съставки: 3 лъжици зехтин, половин листо от алое вера, 1 домат
Начин на приготвяне: Разбиваме листото от алое вера с домата. Добавяме към сместа 3 лъжици зехтин. На суха коса нанасяме с пръсти върху скалпа. Правим масаж за 30 минути и плакнем.

4. Маска с Банан
Съставки: 2-3 лъжици мед, 1 банан
Начин на приготвяне: Намачкваме банана, така че да не остават големи парчета. Добавяме лъжиците мед и смесваме добре. Нанасяме в корените и изчакваме 30 минути. Маската се прави 2 пъти седмично.

5. Шампоан с лук
Съставки: 1 глава лук, шампоан
Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и го добавяме към шампоана. Оставяме на тъмно за 15 дни и използваме шампоана, както обикновено. Не се притеснявайте за миризмата от лука- няма да се усеща.

03. март 2017 15:45:46 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар