4 рецепти срещу оплешивяване | Косопад

4 рецепти срещу оплешивяване

оплешивяване4Ще ви покажем 4 рецепти срещу оплешивяване, които могат да приложат мъжете, за да спрат косопада и да накарат да поникне нова коса там, където са я изгубили.

Първата рецепта е със зелен чай. Той помага много за спиране на косопада при мъжете, защото блокира дехидротестостерона. Този хормон е най- честата причина за косопад и оплешивяване при мъжете. Според някои учени обаче, зеленият чай не пречи на блокирането на хормона, а дори може да го увеличи. При всички положения, билката е подходяща за косопад при жените, тъй като спира възпалителните ефекти. Приемате зеления чай под формата на топла напитка.

Друга лесна рецепта е със зехтин и червен пипер. Към 250 грама зехтин добавяте 2 лъжички червен пипер, разбърквате добре и се масажирате всеки ден. Към 10- я ден ще видите резултати, но ако спрете употребата, те ще изчезнат.

Вариант на тази рецепта е водка с червен пипер. Количеството е същото, просто вместо зехтин, слагате водката.кокос

Третата рецепта е с кокосово масло. Ако използвате гел, можете да се мажете с маслото вместо с него. Не само ще правите прическата си, но и ще подхранвате косата и ще спирате косопада.

Последната рецепта е с ябълков сайдер оцет. Той съдържа сяра, която е много полезна за здравето на косата, но също за ноктите и за кожата. Слагате оцета на засегнатото място и с четка си правите масаж. Също като с червения пипер, резултатите спират, ако не прилагате рецептата.

01. декември 2013 19:07:18 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар