3 домашни маски против косопад | Косопад

3 домашни маски против косопад

Много пъти сме казвали, че народната медицина е едно от най – мощните оръжия против косопад. Ако досега не сте успели да намерите вашата панацея не се отчайвайте, а изпробвайте следващите домашни рецепти:

косопад домашни рецепти

Маска срещу косопад с ракия и жълтък

Осигурете си 2 жълтъка (сурови), около петдесет грама ракия и мъничко вода. Разбъркайте всичко, докато се получи гладка консистенция. Нанесете добре върху скалпа, като внимавате да попадне и върху корените, а не само върху космите. Масажирайте кратко и оставете да престои около половин час. Изплакнете с хладка вода и натурален шампоан.

Отвара от лайка за русокоси жени

Отдавна е доказано, че лайката е супер полезна срещу косопад. Залейте около 25 – 30 грама от билката с литър вряща вода и варете в продължение на 15 минути. Когато изстине прецедете и изплакнете косата. Третирайте така два пъти в седмицата, като целия курс продължава три месеца. Освен че подхранва космените фоликули, отварата от лайка подсилва по невероятен начин русия цвят на косата.

Зехтин

Изсипете 100 милилитра зехтин и го загрейте на водна баня. Когато свалите от котлона изчакайте да изстине, но не съвсем. Докато е топъл втрийте старателно в корените и веднага покрийте със затоплена кърпа и шапка за баня. Топлината спомага кръвообращението в скалпа и подтиква фоликулите да работят повече. Останете така между 1 и 2 часа, процедирайте така ежедневно за две седмици.

30. ноември 2013 19:05:22 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар