3 продукта от кухнята, които спасяват косата от сезонен косопад! Виж Тук: | Косопад

3 продукта от кухнята, които спасяват косата от сезонен косопад! Виж Тук:

Проблемите с косата са често срещани през есента – от косопад до изтощени връхчета. За да се справим, разполагаме с богата гама от природни решения. Само трябва да знаем какво и как можем да използваме.

Ето някои от най- добрите домашни средства:

1. Обикновена маска със зехтин
Това е лесно и същевременно много ефективно средство, което помага при различни проблеми с косата. Необходимо е съвсем малко количество, което ни осигурява:
– Подхранване от корена до върховете
– Предпазва кожата на скалпа от изсушаване
– Подхранва корените и предпазва от косопад
– Придава обем
Може да се прилага при всеки тип коса. Но ако е мазна, трябва да се нанася поне на 8 см от корените. Причината е, че мастните клетки работят повече и допълнителната мазнина само ще влоши ситуацията. За връхчетата е особено полезен.
Необходими са: 3 лъжици зехтин екстра върджин
Нанасяме внимателно с четка. Слагаме найлонова торбичка, която увиваме с кърпа, която да загрява. Спим така. На сутринта измиваме с бебешки шампоан.

2. Маска с ябълков оцет
Много леснодостъпен продукт, който всеки има в кухнята. Ябълковият оцет ни помага за:
– Контрол на рН на скалпа
– Хидратира и подхранва косъма
– Контролира киселинността
Необходими са: 2 лъжици ябълков оцет, чаша вода
Смесваме двете съставки. След като измием косата с шампоан, нанасяме. Помагаме си с гребена да ги разнесем. Оставяме да действа цяла нощ. На сутринта плакнем обилно с вода.

3. Маска с мед и яйце
Яйцето съдържа протеини, които подхранват косъма. Богато е на есенциални мастни киселини. В същото време медът придава блясък и мекота. Маската е перфектна срещу пърхот и помага за хидратиране на скалпа. Прилага се веднъж седмично, докато се реши проблема. След това може да се прави два пъти месечно.
Необходими са: едно цяло яйце, 3 лъжички мед
Разбиваме яйцето и го смесваме меда, докато получим хомогенна смес. След това правим лек масаж. Слагаме шапка за баня, която завиваме с кърпа. Спим през нощта и на следващата сутрин измиваме с лек шампоан.

01. ноември 2017 11:16:12 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар