3 лесни Рецепти срещу Косопад | Косопад

3 лесни Рецепти срещу Косопад

kosopad-2

Косопадът е нормален процес, стига да не е прекалено обилен и продължителен. Когато забележим, че нещо не е наред с косата ни, трябва да потърсим причините за това.

Защо капе косата?

Въпреки че причините могат са различни при различните хора, най- честите са: анемия, голям стрес, проблеми с щитовидната жлеза, кожно заболяване, проблеми с кръвообращението, наследственост, лекарства и пр.
Най- важното е да се обърнем към лекар, за да потърсим причината.

Предлагаме ви и някои домашни средства при косопад, които могат да от полза:

kosopad-1

РИЦИНОВО МАСЛО
Навярно сте чували за рициновото масло и колко е полезно за здравето. В този случай се използва като средство за хидратиране и подсилване на косата.
Как се използва? Взимаме малко рициново масло в дланта си и нанасяме на цялата коса и скалпа с леки масажи. Правим го всяка вечер преди сън.
ЖЪЛТЪК И БИРА
Жълтъкът е често използвана съставка за приготвяне на различни маски за коса, заради протеините в него, които подхранват и възстановяват косата. Бирата и бирената мая също са ценни съюзници срещу косопада.
От какво се нуждаем и как да го приготвим: три жълтъка и чаша бира. Трябва добре да смесим съставките в съд и да го нанесем върху скалпа с кръгообразни масажи. Оставяме да действа половин час и плакнем.
РОМ И ЛУК
Може да ви се стори странна комбинация, но всъщност е перфектен начин за подобряване здравето на косата. Сокът от лук е известно средство срещу косопад, в комбинация с ром, свойствата му се засилват.
Съставки: 250 грама ром и един лук. Как ги приготвяме? Накълцваме лука, добавяме му чашата ром и ги оставяме да престоят поне един ден. След това, масажираме корените със сместа. После плакнем добре.

26. февруари 2017 15:10:23 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар