3 лесни рецепти с яйце при суха коса и косопад | Косопад

3 лесни рецепти с яйце при суха коса и косопад

Сухата коса е сериозен проблем, който може да доведе до силен косопад. През лятото проблемът се задълбочава, тъй като слънцето и водата допълнително изтощават косъма. Козметиката, която се продава срещу суха коса, обикновено води до по- бързо омазняване на косъма, а в дългосрочен план уврежда структурата му.

Затова ви препоръчваме едно от най- сигурните природни средства срещу суха коса – жълтъкът.
Тази част на яйцето е богата на ценни вещества за косата като витамин Е и омега- 3 мазнини. Също така съдържа протеини и минерали, които хидратират косъма в дълбочина, подхранват го и спират косопада.

Ето няколко лесни и много ефективни с жълтък срещу суха коса:

Шампоан с жълтък
Много лесна рецепта, която незабавно ще хидратира сухата коса. Предварително отделяме жълтъка от яйцето. Нанася се по време на баня. Първо слагаме шампоан, а след това, преди да измием, разнасяме и жълтъка, така че двете да се смесят. Оставаме да подейства няколко минути, след което плакнем.

Балсам от жълтък и оцет
Оцетът също има много полезни свойства за косата, сред които нормализиране на рН на скалпа, премахва статичното електричество, придава блясък. В комбинация с жълтъка се получава наистина много ефективно средство срещу сухата коса.
За да го приготвим, ни трябват само един жълтък и 1 с.л. оцет. За аромат може да се добави още етерично масло от лавандула, мента, розмарин и пр.
Сместа се нанася след като сме измили косата с шампоан. Изчаква се 5 минути и след това се плакне.

Маска от жълтък, зехтин и лимон
Подхранва в дълбочина косъма. Особено ефективна е при косопад.
За да я приготвим са ни необходими: 1 жълтък, лъжица зехтин и две лъжици лимонов сок.
Смесваме съставките и нанасяме върху косата с масаж. Завиваме я с найлон и кърпа. Изчаква се поне 30 минути. Но може и да се спи с нея. След това косата се измива.

12. юни 2018 10:58:43 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар