Ето кои са най- полезните храни срещу косопад: | Косопад

Ето кои са най- полезните храни срещу косопад:

Много фактори могат да предизвикат обилен косопад. Често това може да се случи и заради неправилно хранене и дефицит на определени вещества в менюто.

Ето кои са 7- те най –важни за здравата коса храни:

1. Спанак
Този зеленчук е много полезен за хората, които имат слаб косъм и често страдат от косопад. Сред най- важните вещества в спанака за косата са: желязото, бета- каротените и витамин С. Това е идеална комбинация, която осигурява силен косъм, който няма да пада.
2. Леща
Сред най- пълноценните представители на бобовите култури, които са важна част от здравословното хранене. Лещата е богата на биотин и протеини, които спират косопада и подсилват косъма. Също така, е ценен източник на желязо, което е необходимо при анемия – един от честите причинители на косопад.
3. Тлъста риба
Представители на този вид, сред които сьомгата и риба тон, съдържат мастни омега- 3 киселини, както и високо качествени протеини. Достатъчно е да консумираме този вид риба два пъти седмично, за да стимулираме растежа на косъма.
Някои представители на този вид риба са много богати на минерала селен, който също е важен в битката срещу косопада.
4. Овес
Важна съставка към ежедневното ни меню. Овесът е полезен цялостно за здравето и добрия ни външен вид. Богат е на витамини В и минерали, които са ценни и за косата. Тези вещества подсилват косъма и спират косопада.


5. Яйца
Може да се използва външно – за приготвянето на различни маски и рецепти за коса, но трябва да участва и в храненето ни. Яйцата съдържат ценни протеини, които помагат да имаме здрава. Също така, съдържат различни витамини от В групата.
6. Ядки
Богати са на ценни аминокиселини и минерали, които са полезни за косата. Повечето видове съдържат селен, цинк и магнезий – изключително важни минерали, които предпазват от косопад.
7. Тиква
Съдържа много минерали и витамини, полезни на косата. Сред по- важните са витамин С и Е, калий и цинк.

26. май 2018 18:27:28 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар