Ябълков оцет срещу пърхот и косопад | Косопад

Ябълков оцет срещу пърхот и косопад

оцетЯбълковият оцет е известен от доста време със свойствата си за здравето – стимулира кръвообращението, бори се с вируси и бактерии. Те са основните виновници за появата на пърхот и влошаване състоянието на косата, което може да доведе до косопад.

Ябълковият оцет е богат на киселини, които намаляват мазнината на кожата, намаляват себума – веществото, което създава условия за спорите на пърхота. Редовната употреба на ябълковия оцет контролира рн нивото на скалпа, унищожава и предпазва от пърхот, прави косата блестяща, нежна, и може да предотврати косопада.

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С ВОДА. Оцетът се разрежда в отношение 1 към 3 части хладка вода. Втрийте сместа нежно с масаж. Даоцет2 престои на косата от 30 минути до 1 час, след което измийте с шампоан.

МАСКА С ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ. Смесете – 1 лъжица ябълков оцет, 2 лъжици царевично брашно, 130 мл зехтин. Разбъркайте, за да получите паста. Нанесете с масаж. Оставете за 1 час, след което измийте с вода.

Колкото по- натурален е ябълковият оцет, запазва повече от витамините си и лечебните си свойства. Избягвайте прекалено обработените оцети.

Още за свойствата на ябълковия оцет. ВИЖ ВИДЕОТО:

02. ноември 2013 21:20:06 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар