Косопад при деца | Косопад

Косопад при деца

децаКосопадът е често срещан при хора от различна възраст, дори и при малките деца. Когато се наблюдава косопад при бебетата не бива да изпадате в паника – това е съвсем нормално и е излишно да се тревожите. През първите няколко месеца бебетата започват да губят от косата си. Това се случва защото при раждането нивото на хормоните рязко спада.

Различни са нещата обаче при по – големите дечица. Причините, поради които може да се появи косопад са различни. Тук почти не се говори за проблеми като липса на хранителни вещества, а още по – малко – за генетична предразположеност.

Ако се появи косопад при вашето дете – бъдете сигурни, че това е следствие на някакво болестно деца1състояние. Може да е породено също от силен шок, емоционално разстройство или пък стрес. По принцип това е временно и бързо отшумява.

Много лош навик е дърпането на косата, защото свикват с това нещо и постепенно започват да я дърпат все по – силно – което може да бъде причина за падането и. Причинител на оплешивяването също може да бъде гъбично заболяване. Трябва да знаете, че това е заразна болест и трябва да пазите детето си от контакта с такива хора. Много често децата не могат да осъзнаят, че притежават такива гъбички – симптом за това е косопада в различни зони на главата. Хубавото обаче е, че това състояние се лекува, но разбира се, е нужна навременна намеса на специалист, който да препоръча правилните препарати, и на родителите, които да дезинфекцират кожата и да следят за редовния прием на изписаните лекарства и прилагането на лосионите върху скалпа

28. октомври 2013 18:44:49 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар