Рецепти с лимон срещу косопад и пърхот | Косопад

Рецепти с лимон срещу косопад и пърхот

лимонЛимонът се използва за разкрасяване от древността и е много полезен. С богатото си съдържание на вещества, се използва за кожата и косата. Сокът от лимон съдържа киселини, които ексфолират мъртвите клетки от кожата. Също така има фосфор, витамин В и антиоксиданти.

Редовното втриване на лимон в косата, регулира ph и помага за израстването на здрава и блестяща коса.

Ето как да си направите сместа за масажирането на скалпа:

– В една чаша смесете лимонов сок и вода. Нанесете върху корените и масажирайте равномерно. Оставете да престои 10 минути. После измийте с вашия шампоан. Лимонената киселина придава блясък на косата и я прави здрава. Може да се прилага веднъж или два пъти в седмицата.

Маската с лимон е популярно средство срещу косопад, когато се дължи на хормонални смущения или неправилно хранене.лимон1

За да се предпазите от косопад, смесете лимоновия сок с вода от кокосов орех и масажирайте корените. Нека престои половин час и след това измийте с обичайния си шампоан. Така може да предотвратите появата на косопад, косата ви ще изглежда по- дебела и блестяща. Ще подсилите корените и ще се спасите от пърхот.

Ако имате упорит пърхот или сърбежи по скалпа, смесете пресен лимонов сок с белтък като и двете са по равно. Масажирайте. Оставете за 30 минути. После измийте с вашия шампоан.

16. октомври 2013 22:28:04 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар