Рецепти срещу косопад и други типове коса | Косопад

Рецепти срещу косопад и други типове коса

Искате да се грижите за косата си с домашни и естествени рецепти? Разполагате с огромни възможности, които можете да приготвите сами.

косопад

Срещу косопад

Лосион от орехови листа и салвия. Кипнете 50 грама орехови листа и 100 грама салвия в 1 литър вода за 15- 20 минути. Прецедете и оставете да изстине. Нанасяйте течността веднъж на ден.

Мащерка. Сложете 1 с.л. мащерка в 250 грама студена вода, кипнете течността и я оставете да престои 10 минути. Прецедете. Правете енергични фрикции на скалпа сутрин и вечер.

За растеж на косата

Лайка. Сложете 50 грама лайка  в 1 литър вода да заври. Оставете да ври 5 минути и прецедете. Използвайте течността закосопад1 измиване от водата.

Орех. Сложете два стръка листа от орехи в 2 литра вода и оставете за ври 15 минути. Използвайте сместа преди шампоана, като оставяте да престои 20 минути.

Суха коса

 Смесете равни количества бадемово масло, палмово масло, зехтин и рициново масло. Нанесете сместа върху цялата коса и оставете да подейства поне 2 часа преди да я измиете.

Маска с майонеза. Смесете 2 с.л. майонеза и сок от пресен лимон. Нанесете по цялата дължина на косата. Оставете да престои 20 минути, след това измийте с шампоан.

29. декември 2013 17:20:07 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар