Природни средства срещу косопад | Косопад

Природни средства срещу косопад

Косата има цикли на растеж и цикли на падане. 90% от косата е в първата фаза, а 10% във втората. Затова е нормално да губим между 100 и 150 косъма на ден. Но ако губите повече от това количество, може да се възползвате от природните средства срещу косопад.

косопад20

ПРИРОДНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД

Американската палма- джудже е много ефективна срещу косопад, тъй като блокира производството на дехидротестостерон, който предизвиква падането на косата и оплешивяването.

Също така е много полезно да използвате топло олио от кокос, рапица и зехтин. Олиото трябва да е топло, но не да пари. Втривате се с масаж в склапа, оставяте да престои 1 час и измивате.

Друго чудесно средство срещу косопад е да кипнете сухи листа от амла в кокосово олио. Начинът на прилагане е като горния.

Друг вариант са соковете от зеленчуци като чесън, лук или джинджифил, особено ако го оставим за цяла нощ.

Можем да направим зелен чай като използваме 2 пакетчета в чаша от 250 мл и го нанесете върху косата. Оставете да подейства 1 час и после измийте. Зеленият чай е силен антиоксидант и предпазва от косопад като поддържа косата здрава.

Друг лесен начин е като си направим масаж със студена вода преди да се изкъпем. По този начин подобряватекосопад21 кръвообръщението. Получавате чудесен шампоан срещу косопад като смесите равни части сок от амла и лимонов сок.

СЪВЕТИ ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА КОСОПАДА

Първо обърнете внимание на начина си на хранене. Ако не е балансирано, косопадът ви ще се увеличи. Важно е да консумирате протеини, минерали и витамини. Семена, ядки, зърнени храни, плодове и зеленчуци е препоръчително да са  в по- големи количества в  менюто ви.

Ако минавате през период на стрес или тревожност, това може да е причината за косопада ви. Правете упражнения, учете релаксиращи техники, медитация, йога, техники на дишане.

Внимавайте и с грижите, които полагате за косата си – не прекалявайте със сешоарите и пресите, изберете внимателно шампоан.

13. ноември 2013 12:24:36 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар