Климатичните промени ускоряват косопада | Косопад

Климатичните промени ускоряват косопада

ЗАЩО КАПЕ КОСАТА?

През есента косата започва да капе по естествен начин – тя просто се сменя. Климатичните промени обаче влияят вече и на сезонния косопад. Процесът започва още през август и септември.

косопад10

Заедно с падането на листата, смяната на козината при животните, така и нашата коса пада през есента. Това е част от наследството ни като бозайници. Според специалистите, косопадът през есента е напълно нормален процес.

Има месеци в годината, когато косата се сменя повече, отколкото през други. Между 12-15% от космите на главата ни постоянно се сменят, така че всеки четири години сменяме напълно косата си.

КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ВЛИЯЯТ

Смяната на косата има само едно изключение – при новородените. На 3-4 месеца на бебетата им окапва цялата косичка и им пониква нова.

Оттам нататък, главата ни се покрива постепенно през целия ни живот, макар и не веднага – минават 3 месеца след като косъма е умрял, докато падне.

Затова, косопадът е по- очевиден през есента – тъй като сезонът е свързан с цикъл на раждане и растеж на косъма. Косата умира през пролетта, въпреки че минават 3 месеца, докато космите паднат. През последните години се забелязва, че есенният косопад вече се е изместил към август – септември.

За да намалите последиците от сезонният косопад, може да вземете мерки навреме. Хранете се здравословно и балансирано. Може да взимате в добавка витамини. А ако косопадът е прекалено силен, използвайте помощни средства като лосиона „Ефект-2“. След първите няколко намазвания, косопадът ви ще секне.

Климатичните промени и населението на Земята. ВИЖ ВИДЕОТО:

12. ноември 2013 22:41:03 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар