Всеки има в кухнята това мощно средство за красива и силна коса! Ето кое е то:

Ако косата е изгубила блясъка и силата си, можем да я върнем отново към живота с много лесна домашна рецепта. Искате ли да опитате и вие?

Необходима е само една- единствена съставка и нищо повече! В случая – кисело мляко. Освен че е много вкусно, то е идеално домашно средство за грижа за косата, подходящо и за жени, и за мъже.

Киселото мляко помага да разресваме косата по- лесно. Запечатва цъфналите връхчета, премахва пърхота и връща силата на косъма.

Какво ни е необходимо?

Кисело мляко – но да не е с добавена захар. Ако можем да си го приготвим у дома, е най- добре.

Как да приложим рецептата?

1. Нанасяме киселото мляко ва суха или влажна коса, като правим лек масаж с пръсти, за да улесним проникването на веществата в корените.
2. Оставяме киселото мляко да действа 20 минути, за да бъде ефективна рецептата.
3. Можем да подобрим проникването му в корените, като сложим шапка за баня и найлон, а след това завием с дебела кърпа.
4. След като минат 20- те минути, се плакне и измива с шампоан. Не забравяйте да използвате козметика, която е подходяща за вашия тип коса.
5. Повтаряйте операцията веднъж седмично, за да имате блестяща и здрава коса.

Киселото мляко притежава уникална комбинация от полезни вещества, които правят косата по- мека, хидратирана и подхранена. Помага срещу съхненето и цъфтенето на краищата. Елиминира пърхота, който се предизвиква от определен вид гъбички, тъй като има мощно антибактериално действие.

08. ноември 2017 11:18:35 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар