Какво да ядем за здрава и красива коса? Виж Тук: | Косопад

Какво да ядем за здрава и красива коса? Виж Тук:

Причината за влошеното състояние на косата може да е по- различна от това, което си представяме. Обикновено си мислим, че проблемът се дължи на външен дразнител, а много пъти се оказва, че е вътре в нас. Затова е много важно да се храним здравословно и балансирано.

Свойствата на определени храни са особено полезни за косата. Ето кои са те:

1. Банан. Много подходящ при мазна коса. Заради високото съдържание на витамин В6, намалява прекомерното производство на себум.
2. Пъпеш. Съдържа големи количества витамин В7, който помага за стимулиране растежа на косата. Този витамин се съдържа още в киселото мляко, бобовите растения и цитрусите.
3. Домат. Ако косата е тънка и лесно пада, включете повече домати в менюто си. Зеленчукът е идеално средство за предпазване и спиране на косопада. Подобна функция има и жълтъкът на яйцето.
4. Риба. Съдържа големи количества антиоксиданти и омега- 3, които предпазват косата от: изкушаване, косопад, преждевременно състаряване.
5. Пилешко месо. Косъмът е изграден от протеин, наречен кератин, чието производство се увеличава от консумацията на пилешко.


6. Орехи. Богати са на полезни растителни мазнини, които подпомагат производството на еластина, за да расте косата здрава и силна.
7. Портокали. Богати са на витамин А, който хидратира косата и й придава блясък. Също съдържат витамин В, който предпазва косата и скалпа от външните агресивни влияния. Помага за по- бързия растеж.
8. Спанак. Съдържа много желязо, което подсилва и стимулира растежа на косата. Прави я по- силна и здрава. Може да се консумира по най- различни начини.
9. Моркови. Помагат за хидратацията на косата. Съдържат бета- каротени и витамин С, които подсилват растежа на косъма.
10. Репички. Богати са на минерали и витамин С. Подхранват косата и й придават повече блясък.
11. Авокадо. Хидратира косъма. Съдържа също високи дози витамин Е, който предпазва от слънцето.
12. Магданоз. Подобрява кръвообращението и поддържа здравето на скалпа.

03. ноември 2017 11:26:28 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар