Помага ли зехтинът при косопад? | Косопад

Помага ли зехтинът при косопад?

Не се примирявайте с косопада. Шампоаните и балсама са много важни – могат да направят косата ви по- здрава, но могат и да причинят загубата й. Те понякога съдържат вещества, които може да увреждат кожата на главата. Дори да използвате дълго време даден продукт и да сте доволни, може да развиете алергична реакция.

zehtin

Ако косопадът ви е причинен от шампоана и/или балсама, промяната с по- мека формула на базата на зехтин, може да накара косата отново да расте. Нанесете чист зехтин върху кожата на главата, масажирайте добре и после увийте главата с кърпа или сложете шапка за баня и оставете а подейства поне 1 час, а най- добре цяла нощ. После си измийте косата с лек шампоан, може пак да е на базата на зехтин.

ПОЧИСТВА И ПРЕДПАЗВА ОТ ОБРАЗУВАНЕ НА ДХТ

Зехтинът почиства по естествен начин и може да възпрепятства образуването на ДХТ (дехидротесторен ), който е хормонът, който благоприятства растежа на косми по лицето, но има обратен ефект върху скалпа. ДХТ кара фоликулът да се свие, докато косъмът стане много zehtin-kosaтънък или спре да расте. Зехтинът пречи на производството на ДХТ, като по този начин намалява загубите на коси, причинени от хормона.

ЗДРАВЕ НА СКАЛПА

Зехтинът е богат на антиоксиданти, които забавят стареенето на тялото. Зехтинът помага за възстановяването на здравето на клетките и намалява вредите от химикалите, като така косата започва пак да расте. Антибактериалното му действие помага срещу инфекции, които може да са причината за косопада.

11. март 2014 20:56:05 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар