Кои витамини помагат срещу Косопада | Косопад

Кои витамини помагат срещу Косопада

kosa-zdrave

Има множество причини, които предизвикват косопад. Някои се дължат на хормонални промени, други на заболявания, стрес, неправилно хранене и пр.

Една от най- честите причини за косопад е дефицитът на витамини. В зависимост от възрастта и пола, косопадът се появява поради недостиг на витамини, необходими на тялото ни, според възрастта.

Косопадът при мъжете се дължи най- често на дефицит на витамини Н (B7) , А, Е и В1. Затова трябва да приемат препоръчителната дневна доза, докато косопадът спре. Но не по- дълго от 2 месеца. Ако след два месеца прием на витамини косопадът не е спрял, направете пауза от 2-4 месеца, след което можете да приемате отново.

kosa-keratin

Ако нямате косопад, но искате да поддържате косата си здрава, може да приемате витамини профилактично 1- 1,5 месеца. След това трябва да направите пауза от 3 до 6 месеца.

Можете да приемате по отделно витамините или като част от хранителна добавка с витамини и минерали.

Когато жените страдат от косопад, трябва да приемат витамини, които правят косъма по- здрав и подобряват храненето им. За жените, витамините, които подсилват косата най- много, са: Е, Н (В7), С, А, както и витамините от В групата.

18. септември 2016 17:36:51 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар