3 лесни и ефективни рецепти срещу косопад | Косопад

3 лесни и ефективни рецепти срещу косопад

kosopad-pri-jeni

Ако търсите домашни рецепти за справяне с косопада, сте на точното място. Предлагаме ви няколко много лесни варианта, които можете да изпробвате у дома.

СОК ОТ ЛУК

Лукът е богат на вещества, които подпомагат растежа на косата, като увеличават производството на колаген. Можете да използвате сока му, за да контролирате косопада.

Нарежете лука на фини кръгчета и изцедете сока. Нанесете върху скалпа и оставете да подейства 15 минути. Изплакнете с лек шампоан и оставете косата да съхне естествено. Използвайте два пъти седмично, за да видите резултатите.

chesan

ЧЕСЪН

Съдържа вещества, подобни на тези в лука. Изключително ефективен е в спирането на косопада и подпомагането растежа на косата.

Намачкайте две скилидки чесън. Добавете малко кокосово олио и оставете да поври няколко минути. Оставете да изсъхне и след това масажирайте скалпа със сместа. Оставете да престои 30 минути и след това измийте косата. Използвайте два пъти седмично.

ЯЙЦЕ

Съдържа вещества, които предпазват или спират косопада. Протеините в яйцето подпомагат растежа на косата.

Вземете белтъка и го смесете с лъжичка зехтин. Разбийте, докато получите консистенция като паста и нанесете върху целия скалп и косата. Оставете за 15- 20 минути. Изплакнете със студена вода и лек шампоан.

12. септември 2016 16:17:17 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар