Боядисване без риск от косопад | Косопад

Боядисване без риск от косопад

косопад при боядисване на косата

Лейди Гага е застрашена от косопад

Голяма част от дерматолозите са категорични, че химическите козметични средства допринасят за поява на косопад. Боите, фиксаторите и геловете изтощават косата, правейки я слаба и чуплива.

Предлагаме ви четири полезни съвета, които ще ви предпазят в голяма степен от косопад при боядисване.

Купувайте боя единствено от магазини с гаранция за качество

Абсолютно винаги и по всяко време следете сами себе си, откъде купувате всичките си козметични средства. Това се отнася с особена сила когато става въпрос за боядисване на косата, тъй като 1 или 2 спестени лева могат да ви докарат огромни проблеми, от които най – малкият е косопад. Забравете за уличните търговци и пазарищата, където се продава какво ли не.

Спазвайте указанията на производителя

Не бъдете като всички останали, които разчитат само на непостоянния късмет през целия си живот. Рационалното мислене и предварителната подготовка са помогнали на много хора по целия свят, ще помогнат и на вас. Прочитайте указанията на производителите и ги спазвайте, когато се оцветявате. Извършвайки правилно процедурата ще сте свършили половината работа по превенция на косопад.

Тест за чувствителност – задължително условие срещу косопад

Сред най – сигурните методи за предпазване при използване на боя за коса е предварително да си направите тест преди същинската процедура. Оцветете само един малък кичур коса и карайте нататък единствено, ако не се случи нещо неприятно.

Преминавайте бавно от един цвят към друг

Колкото и да ви се иска да направите рязка промяна във външния вид и да сащисате околните, не прекалявайте. С рязката промяна на цвета се подлагате сами на огромен риск, тъй като химикалът лесно може да изгори космите и те да опадат.

Специалистите съветват промяната да бъде с максимална разлика от 3 нюанса, а между две боядисвания да минат поне две седмици, още по – добре цял месец. Само така ще се предпазите от изтощаване и корените ще оцелеят.

06. август 2013 23:33:44 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар