3 храни, които ни предпазват от Косопад | Косопад

3 храни, които ни предпазват от Косопад

kosopad-1

Косопадът е много разпространен проблем, който може да се дължи на най- различни причини, например: период на стрес, дефицит на вещества, и пр. Най- добрата превенция, която можем да направим, е храненето.

На първо място, трябва да се храним здравословно, т.е., разнообразно, така че на организмът ни да не му липсват хранителни вещества. Но има и други навици, свързани с храненето, които могат да ни помогнат.

Има храни, чиито свойства са много подходящи за предпазване от косопад. Те се дължат на веществата, които съдържат.

Ето някои от най- полезните храни, които предпазват от косопад:

СПАНАК: Този зеленчук съдържа витамини В, С и Е. Големи количества от минералите – калий, калций, желязо и магнезий. Също така и омега- 3 мастни киселини. Всички тези вещества правят косата ни здрава и силна и я предпазват от косопад.

ОРЕХИ: Предлагат голямо разнообразие от протеини, витамини и минерали (желязо, цинк и др.), а също и полезните мастни киселини. Цялата тази комбинация е изключително подходяща за заздравяване на косъма.

СЕМКИ СЛЪНЧОГЛЕД: Една шепа слънчогледови семки (без сол) са идеален начин да се предпазим от косопад, тъй като съдържат протеини, цинк, селен, биотин, калий, мед, желязо, витамини от В група, витамин Е, магнезий и калций.

Други храни, които също могат да ни подпомогнат да се предпазим от косопада са: фасул, яйца, овес, моркови, сладки картофи, както и повечето ядки.

25. март 2017 17:37:40 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар