Божествената китайска гъба при косопад | Косопад

Божествената китайска гъба на дълголетието и косопад

Как божествената гъба помага при косопад

Божествената гъба на дълголетието рейши се използва в китайската и японската народна медицина от хилядолетия. Въпреки че у нас не е толкова популярна, много специалисти по билколечение са категорични, че тя е един от най – добрите методи за крепко здраве и в частност против косопад.

Божествената гъба рейши

Божествената гъба рейши

Тази билка на практика е полезна при почти всички болести. Влияе благотворно върху работата на сърцето, нервната система, перисталктиката, засилва мускулатурата и не на последно място – помага за спиране и премахване на косопад.

В древен Китай рейши често е изобразявана върху скъпите прибори от порцелан, върху килими и коприна, дори фасадни орнаменти. В определени периоди от историята е била издигана в култ и наричана скъпоценната гъба на великите императори. Лошото е, че в диво състояние се намира много трудно и поради това е изключително скъпа.

Как божествената гъба помага при косопад?

Както казахме, рейши може да бъде полезна върху голям диапазон от различни заболявания. Благотворното ѝ действие се дължи на голямото количество витамини и минерали, полизахариди, терпеноиди, ненаситени мастни киселини и още цял куп полезни вещества.

При косопад употребата играе значителна роля, защото чаят или третирането на косата с отвара от божествената гъба засилва в пъти имунната система на организма и възстановява отслабналите клетки. Отдавна е известно, че едни от основните причини за косопад са стресът и цялостната преумора, срещу които рейши понякога прави чудеса. Може да се приема под формата на чай или да се втрива в корените на космите.

30. април 2013 12:16:59 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар