Всичко за женския косопад

Една от най- трудните ситуации за жените е косопада, а в по- тежките случаи и оплешивяването. Косата е част от суетата на всяка жена, затова се старае винаги да е здрава и красива.

jenskiq-kosopad

КАКВО ПРИЧИНЯВА КОСОПАД?
Косата расте в период от 2 до 6 години, но след това процесът спира. Косата пада, а новата се ражда на същото място и така процесът се повтаря.

Растежът на косата се случва в определени цикли, но някои фактори могат да попречат това да се случва. Някои причини за косопада произтичат от стреса, когато сте в трудна ситуация и емоционално не сте готови да я приемете, например.

Остаряването, хормоналните проблеми или наследственост са сред останалите фактори, които kosopad-predpazvaneмогат да причинят косопад и дори оплешивяване при жените. Други са свързани с липсата на желязо или някои витамини, дори болести и лекарства, свързани с тях.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ КОСОПАДА
Сред признаците в началото на косопада могат да са малки ранички по скалпа. Разбира се, голямо количество коса по четката и възглавницата и пр. Потърсете специалист при първите симптоми.

МЕРКИ СРЕЩУ КОСОПАД
Лекарят може да ви назначи кръвни изследвания. В зависимост от резултатите, ще ви предпише лечение. Друг вариант е да опитате някоя от десетките домашни рецепти срещу косопад и оплешивяване, както и най- силният продукт срещу проблема – „Ефект- 2“.

МИТОВЕ ЗА ЖЕНСКИЯ КОСОПАД
Не е истина, че честото миене, ресане и носене на стегнати прически причиняват косопад. Не са определящите фактори, от които зависи появата му. Но могат допълнително да влошат проблема.

20. март 2014 19:02:10 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар