Важни съвети при пролетен косопад

Flowers in long hair of beautiful and sexy woman

С настъпването на пролетта, се променя климата. Дъжд, вятър, слънце… външните фактори могат да доведат до ясно изразен косопад.

През всеки сезон има по- засилен косопад, но обикновено е най- обилен през пролетта и есента. За да не ви създава проблеми, ви предлагаме 10 полезни съвета:

1. Хранете се балансирано. Липсата на желязо е сред основните причини за косопад. Здравословното хранене, с плодове и зеленчуци, е най- добрият съюзник. Храните, които съдържат фолиева киселина, биотин, цинк, желязо са особено полезни при сезонен косопад.
2. Избягвайте стрес, алкохол и цигари. Те са най- лошите врагове на косата и изострят проблема с косопада. Вредните навици изсушават косата и я правят по- слаба.
3. Не прекалявайте със сешоара и пресата. Употребата им в прекомерни количества уврежда корена и причинява косопад. Трябва да избягваме високите температури, сушата косата от по- голямо разстояние.

jenski-kosopad
4. Внимателно подсушаване на косата. Избягвайте грубото търкане, защото така увреждаме корените на косата.
5. Не мийте косата всеки ден. Прекаляването с шампоана може да увреди косата. Експертите доста спорят по въпроса колко често трябва да се мие, но най- точният отговор е: когато е мръсна.
6. Хидратиране на косата и придаване на обем. За да имаме здрава и силна коса, трябва да е хидратирана. Можем да го постигнем по много начини: както с купешка козметика, така и с домашни рецепти.
7. Включване на хранителни добавки. По препоръка на лекар може да включите витамини В- комплекс, Е, които са много полезни за косата.
8. Избягвайте продължителната употреба на екстеншъни, лак за коса и пр. През пролетта косата е много крехка, което води лесно до косопад.
9. Не се вманиачавайте. На ден е нормално да губим до 100 косъма. Косата има жизнен цикъл, в края на който просто пада. Но израства нова.

25. април 2015 16:46:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | 34 коментари