Природосъобразни съвета за справяне с косопада

kosopad-sredstva

В повечето случаи здравословното хранене и начин на живот могат да стимулират растежа на косата. Има много природни средства, които да опитаме, за да спрем косопада:

1. Увеличете приема на протеини. Важни са за изграждането на тъканите в тялото. Ако сте вегетарианец, приемайте бобови култури, пълнозърнести, ядки и пр. От месото, най- подходящото е пилешкото.
2. Вземете В- комплекс. Много са полезни за тялото. В3 помага за увеличаване на притока на кръв, включително и до скалпа.
3. Регулирайте хормоните. Много често косопадът настъпва без видима причина. Но обикновено се оказва, че се дължи на хормонален дисбаланс. Консултирайте се с лекар, за да ги изследвате.
4. Увеличете приема на витамин А. Много е важен за косата, защото участва в синтеза на мазнините. Сред храните, богати на витамин А, са морковите, зелето, яйцата и др.

kosopad-proteini-11
5. Пийте вода. Поддържането на хидратацията е много важна за здравето и растежа на тъканите в тялото. Пийте по два литра вода на ден.
6. Билки. Когато търсим природни решения на косопада, това са най- популярните средства. Лавандула, розмарин, мащерка са само някои от вариантите, които можете да изпробвате. Има много рецепти, които можете да изпробвате.
7. Спрете цигарите. Намалява кръвообращението, което означава, че не достига достатъчно кръв и до скалпа. Спрете цигарите и значително ще подобрите здравето на цялото тяло, дори на косата.
8. Витамин Е. Стимулира кръвообращението в тялото.
9. Ароматерапия. Много са подходящи за масаж на главата. Може да използвате лавандула, розмарин, джинджифил и др.

22. април 2015 20:49:48 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 55 коментари