Стрес, диета и лоши навици водят до косопад

Животът изисква все повече. Често както в службата, така и с социалния си живот сме много ангажирани, както и в семейството. Затова стресът е една от най- честите причини за косопад.

stres-kosopad

Можете да го забележите с настроения с тенденция към тревожност, нерви, депресия, раздразнителност – всичко това предизвиква обилен косопад, може да е и само на определени места. Може да е съпроводено с по- голямо омазняване на косата или с лошия й външен вид.

Не злоупотребявайте с тялото си, не злоупотребявайте с косата

В наши дни притеснението да сме винаги във форма и да избягване високото тегло, кара много хора да минат на диета заstres-kosa отслабване.

Ограничаването или спирането на прием на определени балансирани храни, може да лиши тялото ни от жизненоважни вещества и витамини. Ако не се вземат превантивни мерки, тази ситуация може да отслаби косата ви, което предшества косопада. Например момичетата, които страдат от нервна анорексия, поддържат толкова строга диета, че щетите, които нанасят на косата си са непоправими.

Освен това, външните фактори като слънце, боядисване, къдрене, сешоари с много гореща струя, изправянето на косата, също отслабват допълнително косата.

06. февруари 2014 15:31:31 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар