Съвети за здрава и блестяща коса | Косопад

Съвети за здрава и блестяща коса

Кой не иска да има здрава и блестяща коса? Въпреки това, не винаги е лесно да я поддържаме в такава форма. Понякога косата е без блясък и без жизненост, като това може да се дължи на фактори като климат, хранене, пушене, стрес, балсам, хлор в басейна и др.

kosa-saveti

При всички тези условия, трябва да изключим тези фактори, които я застрашават и да засилим онези, които я подобряват. Ето някои съвети, които могат да са ви много полезни:

– Не прекалявайте с горещата вода, когато се къпете. Ако миете косата си с много гореща коса, може да я дехидратирате и да загуби блясъка си. Един от начините е като я плакнете със студена вода.

– Ако имате дълга коса, слагайте се балсам. От колко време не сте си правили маска на косата? Изберете най- подходящата за вас, така че да възстанови естествения ви блясък.

kosa-shampoan

– Хранете се балансирано. Доброто хранене се отразява не само психически, но и физически. Има храни, които са особено полезни за косата. Например, риба, орехи, спанак, моркови. Поддържайте се добре хидратирани .

– Ограничете употребата на сешоара. Този съвет е особено лесно приложим през топлите месеци. Високата температура изсушава и дехидратира косата.

– Използвайте добри продукти за коса. Мийте си косата с качествена козметика, за да е здрава и красива.

23. ноември 2014 13:49:50 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар