Косопад при мъжете – причини и лечение

Мъжете се сблъскват с косопада по различни причини като стресиращ живот, хормонален дисбаланс или лошо хранене. Загубата на косата се превръща за доста хора в срамен проблем.

mujki-kosopad

ОБЩИ ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАДА ПРИ МЪЖЕТЕ

Стрес. Всички се сблъскваме със стреса в ежедневието си. Начинът ни на живот се отразява директно върху състоянието на косата ни. Косопадът при мъжете може да се дължи на голямо напрежение и тревожност. Подобряването на начина на живот като хубав сън, ограничаване на алкохола и здравословното хранене ще ви помогнат да имате здрава коса.

Пушене. Със сигурност знаете за повечето вредни ефекти от тютюнопушенето, но то се отразява и върху косата ви. То води до намаляване на кръвоносните съдове, което затруднява достигането на кръвта до фоликулите. Без правилно кръвоснабдяване, косата започва да умира.

Хранене. Също може да има главна роля за загубата на косата ви. Яденето на здравословна храна ще поддържа косатаstres здрава. Храненето помага на косата да покрива по- голям периметър от кожата на главата. Богатата на витамини и минерали храна прави косата здрава и плътна.

Хормонален дисбаланс. Косопадът може а предизвикан и от объркване в хормоните. Проблемите със щитовидната жлеза причиняват сериозни проблеми с косопада.

Лекарства. Има медикаменти, като антидепресантите, които водят до загуба на косата. Антикоагулантите също водят до косопад.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КОСОПАДА

Според вида косопад има различни начини за въздействие:

–Ако причината е заради лекарство, помолете лекарят да ви предпише някакъв адекватен заместител.
–Ако се дължи на инфекция, трябва да бъде правилно определена и лекувана.
–Коригирайте хормоналния дисбаланс.
–Хранете се здравословно.
–Яжте храни богати на витамини Е, К, В комплекс, както и минерали като цинк, магнезий, желязо.
–Пийте между 8 и 10 чаши вода на ден.

26. февруари 2014 12:12:20 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар