Косопад и Алое вера | Косопад

3 ползи от Алое вера при косопад

kosopad-aloe-vera

Aloe vera pri kosopad

Ползите от Алое вера при косопад се дължат преди всичко на 75-е известни полезни вещества, които се съдържат в тази уникална билка. За никого не е тайна, че лековитото растение се използва като основна съставка на хиляди козметични продукти, сред които и уникалния лосион срещу косопад „Ефект – 2”.

3 основни ползи от Алое вера

Подпомага растежа на косата и блокира появата на косопад

Според изследователите от Университета в Хавай, билката е използвана при косопад още от древните египтяни, а впоследствие и от индианските племена. Растението съдържа белтъчни ензими, които действат директно върху здравословния растеж на косата. Именно тези ензими имат невероятното свойство да премахват мъртвите клетки от кожата на главата, които в някои случаи запушват космения фоликул и възпрепятстват правилното проникване на хранителните вещества. Това от своя страна може да доведе до частично оплешивяване.

aloe vera i kosopad

Косопад и Алое вера

Освен това Алое вера има алкализиращи свойства и спомага за поддържането на нормални рН нива, което само по себе си е достатъчно силно оръжие за третиране на косопад и насърчаване растежа на косъма.

Предотвратява механични причини за косопад

Някои от съставките на Алое вера са в състояние да премахнат сърбежа от скалпа и да тушират различните по вид дразнители, които го предизвикват. При силен сърбеж човек се чеше често и неволно може да предизвика косопад, чрез разкъсване и счупване на космите върху главата.

В крайна сметка тази билка намалява зачервяването, лющене, сърбеж и възпаленията по кожата на главата, което носи пряка полза за състоянието на косата. При подобни симптоми на косопад, повече от 80 % от пациентите регистрират подобрение.

Противовъзпалителни свойства

Доказано е исторически, че едно от основните приложения на Алое вера е за намаляване на зачервяване и възпаление по всички части на човешкото тяло. Билката се използва и като антисептик при изгаряния и външни рани, за намаляване на отток и премахване на бактерии. При такива случаи на косопад спомага за успокояване на чувствителния скалп и го предпазва от раздразнение.

22. април 2013 15:23:19 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар