Храната, която прави косата ни здрава

Здравословното хранене е полезно не само за физическото и менталното ни здраве, но има голямо значение и за красотата. Ако храненето ви съдържа витамини, минерали, протеини и витамини, ще имате здрава и фантастична коса, която ще блести като в рекламите за шампоани.

zdrava-kosa

Здравата коса, както и кожа и нокти ,зависят от ежедневното ни здравословно хранене. Тялото ни е изградено от клетки и колкото повече здравословно е храненето ни, по- здрави ще бъдат и те.

Има определени типове храна, които ще направят косата ви перфектна и здрава. Ето някои от тях:

ОМЕГА- 3

Храни като сьомга, ленено семе, сардини и орехи намаляват възпалителните процеси в тялото, включително и в скалпа. Това предпазва от косопад, а като бонус, омега- 3 не позволяват на кожата на главата да изсъхне прекалено много.

ВИТАМИНИ А И С

Добавянето на витамини А и С в ежедневното хранене е доста лесно с храни като спанака, картофи, моркови, броколи, зеле, ягоди, цитруси и чушки. Тези храни предизвикват производството на себум, който поддържа косата и кожата виcink овлажнени.

ЦИНК

Това е минерал, който предпазва от косопад. Среща се в бадемите, орехите и шамфъстъка.

ПРОТЕИНИ

Хората, които не приемат правилно протеини чрез храненето, обикновено имат слаба и чуплива коса. Протеините изграждат косъма. Затова, ако не получавате достатъчно протеини, това ще се отрази и на косата ви. Срещат се в обезмаслени млечни продукти, пилешко и яйца.

БИОТИН И ВИТАМИН В12

Биотинът е вид витамин В, който увеличава еластичността на косата и пречи да се къса. А витамин В12 отговаря за производството на червени кръвни телца, които носят кислород до всички клетки, включително и до космените фоликули. Тези витамини се срещат в рибата, бобовите, орехите, овеса, фъстъченото масло, киселото мляко, жълтъка и птичето месо.

За омега- 3 мазнините. ВИЖ ВИДЕОТО:

04. февруари 2014 16:48:00 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар