Косопад при жените и анагенен ефлувиум | Косопад

Анагенен ефлувиум – женски модел на косопад

косопад при жените

Косопад при жените

За жените косата определя твърде много неща – успеха, здравето и красотата. Появата на косопад може да бъде силно травматична и да има огромен ефект върху самочувствието и цялостното развитие в личностен план. Много дами смятат, че без коса губят изцяло своята идентичност и не си заслужава да живеят повече. Не се притеснявайте – вече има достатъчно средства, които да ви спасят!

Понякога животът съвсем не е справедлив и един от тези случаи е появата на косопад при жените. За разлика от оплешивяването при мъжете, причините при нежната половина от населението са безбройни като птиците в небето. Някои от тях са хормонален дисбаланс след раждане или заради напредване на възрастта, химиотерапия, шокови състояния, трихотиломания и др.

Често състоянието на косопад при жените се характеризира с названието анагенен ефлувиум. Това е дифузно оплешивяване от фоликулите, докато космите са в анагенна фаза на растеж. Загубата на коса може да бъде обилна, тъй като понякога се засягат всички фоликули в активния период. Обичайно анагенният ефлувиум се причинява при деленето на клетките и може да доведе до рязко спиране на космения растеж.

Причинява се от много фактори, ето най – честите от тях:

Спад в производството на хормони

Понякога косопад при жените е следствие от рязка промяна в количествата на произвежданите хормони. Причина за това може да са различни дисфункции в секрецията на жлезите и олисяването да продължи до пълното отстраняване на проблема.

Хранителни дефицити

Екстремни дефицити на основни вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Това може да бъде липса на микроелементи като мед, желядо, цинк, биотин, основни мастни киселини, витамин С и др.

Лечение на рак с химиотерапия

Анагенен ефлувиум се наблюдава почти винаги при лечение с химиотерапия. Хубаво е, че в момента водещите специалисти усилено работят върху подобряване на лекарствата за лечение на туморни заболявания, за да се отстрани страничният ефект косопад.

Токсични вещества

Понякога косопад при жените се появява като следствие от натравяне на организма с различни токсични вещества като талий, олово, арсен, дори и при свръхдози витамин А. Натравянето може да стане заради замърсената околна среда, замърсена вода или хранителни вещества.

Менопауза

При почти 70% от жените в менопауза се наблюдава косопад. Загубата се появява като пряко следствие от намаляване производството на естроген, който е необходим за блокиране на тестостерона.

косопад при жените

Никой не е застрахован от косопад

10. юни 2013 23:28:20 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар