7 начина да направим косата си по- силна

kosa-sila

Слабата коса е проблем за много жени. Коса по възглавницата, в банята, може да ви доведе до отчаяние. Предлагаме ви ценни съвети как да направите косата си по- здрава:

1 Използвайте подходящите продукти. Ако искате косата ви да стане по- силна, използвайте подходящите продукти. Така можете да възстановите косата си. Но трябва да ги използвате правилно: шампоан, балсам и маска.

2 Използвайте ги по интелигентен начин. Използвайте качествени продукти, и ги използвайте интелигентно. Например, за да подобрите ефекта от балсама, след като го нанесете, използвайте шапка за баня. Не трябва обаче и да прекалявате с употребата на козметика.

3 Не използвайте продукти, които съдържат алкохол. Ако имате слаба коса, трябва да избягвате продукти, които съдържат алкохол. Не прекалявайте и с честото миене. Ако го правите всеки два дена, ще е идеално.

kosa-shtitovidna-jleza

4 Хранете се добре. Трябва да се храните здравословно и балансирано, за да подхранвате косата си и да е по- силна. Ще са ви необходими протеини, желязо, цинк и витамин В12. Яжте нетлъсто месо, зеленолистни зеленчуци, риба и орехи.

5 Правете масажи. Масажите на скалпа стимулират кръвообращението и правят косата по- здрава. Масажирайте косата си и докато нанасяте шампоана.

6 Не прекалявайте с топлинните уреди. Ако злоупотребявате с тях, ще увредите силно косата си. Сешоарът и пресата отслабват косата и я карат лесно да се къса.

7 Намалете стреса. Намаляването на стреса ще подобри значително състоянието на косата ви. Отделяйте повече време за медитация, йога или просто да си почивате и да правите нещо любимо.

10. декември 2015 16:42:58 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар