10 съвета за справяне с есенния косопад

През есента хормоналните промени карат да растат по- малко косми, отколкото през другите сезони. Ако през останалите месеци губим между 50 и 100 косъма, то в периода септември- ноември може да се утроят. За да сме подготвени за подобни ситуации, е добре да имаме предвид следните 10 съвета:

1. Не бива да изпадаме в паника! Много хора със сигурност имат същия проблем, така че не е добре да драматизираме излишно.
2. Витамин А е много ценен съюзник. Съдържа се основно в яйцата, рибата и млечните продукти. Помага на косата да расте по- здрава и по- бързо.
3. Трябва да се откажем от кафето! Консумацията на кофеин отслабва и дехидратира косъма. Добре е поне да се опитаме да го намалим.
4. Тютюнопушенето е враг и на здравата косата. Никотинът отслабва космените фоликули и благоприятства косопада.


5. Използване на маска, желателно домашно приготвена.
6. Да се избягва използването на лак, както и прекалено опънатите прически. Така предпазваме косъма от късане и падане.
7. Да не се прекалява със сешоара, нито с пресата. Ако се употребяват често, косата капе повече.
8. Ако боядисваме косата, се препоръчва използването на природни бои. Така предпазваме косата от агресивното въздействие на веществата в купешките бои, както и от капане.
9. Ако пропускаме един- два дни между миенето на косата, ще я направим по- здрава и силна. Разбира се, това зависи, все пак от вида й – дали е мазна, суха или нормална.
10. Всяка вече преди лягане можем да си направим масаж с върха на пръстите. По този начин подобряваме кръвообращението в зоната.

11. октомври 2017 16:12:40 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар