Искате да спрете косопада и да засилите растежа на косата? 7 лесни начина да го постигнете: | Косопад

Искате да спрете косопада и да засилите растежа на косата? 7 лесни начина да го постигнете:

Растежът на косата зависи от различни фактори, като наследственост, хормонална активност и от грижите, които полагаме.

Кои са най- ефективните домашни методи, за да имаме дълга и здрава коса? Нека ги разгледаме:

1. Консумиране на повече протеини
Това са едни от веществата, от които косата се нуждае, за да бъде здрава. Когато не приемаме необходимото количество, косъмът отслабва. Появяват се проблеми като изсушаване и косопад. Ако не се храним правилно, трудно можем да разчитаме само на външна стимулация, за да постигнем желаните резултати.
Ето кои са някои от най- подходящите източници на протеини за косата: месо, риба, яйца, семена, ядки, бобови, зеленчуци, кисело мляко, желатин, сирене пармезан
2. Пиене на достатъчно вода
Дехидратацията е един от факторите, които затрудняват растежа на косата. Водата е необходима за всички жизнени функции в организма, включително и за растежа на косата. Течностите са от голямо значение за транспортирането на веществата в скалпа. Затова, дневно трябва да приемаме между 6 и 8 чаши на ден. Плодовете и зеленчуците също съдържат вода.
3. Ресане няколко пъти дневно
По този начин се стимулира кръвообращението на скалпа. Важно е четката да е от естествен косъм, тъй като по този начин няма да се къса косата. Трябва да избягваме опъването и дърпането на косата, докато я разресваме.


4. Използване на зехтин
Подобрява здравето на косата. Съдържа омега- 3 мазнини, аминокиселини и витамини, които стимулират корените, подобряват растежа и предпазват от изсушаване.
Слагаме две лъжици зехтин да се затоплят. След като достигне подходяща температура, се прави масаж на скалпа с продължителност 5- 10 минути.
5. Добавяме на лук към шампоана
Лукът съдържа полезни вещества, които спират косопада и стимулират растежа на косата. Също така, има антигъбично действие и предпазва от образуване на пърхот. Достатъчно е добавим малко количество накълцан лук към шампоана. Сместа трябва да престои 7 дни. След това се използва 3 пъти седмично.
6. Ябълков оцет
Често се използва като балсам. Това се дължи на голямото количество киселини и минерали, които подпомагат растежа на косата. Смесваме две равни части вода и оцет, след което нанасяме върху косата – най- добре чрез пулверизатор. Не се притеснявайте за миризмата – изчезва, щом косата изсъхне.
7. Белтък
Още една популярна домашна рецепта. Яйцата съдържат протеини и антиоксиданти, които спират косопада и улесняват растежа на косата.
Разбиваме белтъка в съд и нанасяме от корените до върховете. Оставяме да действа 30 минути и плакнем с хладка вода. Използва се 3 пъти седмично.

06. октомври 2017 11:28:12 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар