10 мита за оплешивяването и косопада

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Миенето на косата всеки ден причинява косопад. Шампоанът не влияе значително върху състоянието на косата.
2. През есента пада повече коса. Това твърдение е вярно само отчасти. Наистина косопадът е по- голям, но това е чисто сезонен ефект. Ако косата е здрава, пониква отново.
3. Геловете за фиксиране увеличават косопада. Както повечето козметични продукти, които не проникват в корените, продуктите за фиксиране не променят цикъла на растеж на косъма.
4. През лятото косата се уврежда. Това важи само за стеблото на косъма, изградено от кератинови нишки. Хлорът и слънчевите лъчи са обичайните заподозрени.
5. Каската за мотор предизвиква алопеция. Въпреки популярното схващане, каската не пречи на достъпа на кислорода до космения фоликул.

kosopad-mitove
6. Лосионите срещу косопад не действат. Не трябва да поставяме всички продукти под общ знаменател. Лосионът ЕФЕКТ- 2 е най- мощната и доказано ефективна формула срещу оплешивяване и косопад.
7. Баща ми е плешив, и аз ще съм плешив. Доказано е, че оплешивяването се наследява по майчина линия.
8. Присаждането на коса е вечно. За съжаление, след първата трансплантация може да загубите половината от присадените корени и да се наложи да повторите процедурата.
9. Всички културисти оплешивяват. Дали заради стероидите, които стимулират производството на ДХТ, дали заради анаеробните тренировки, които произвеждат повече тестостерон, истината е, че е трудно да видим културист с коса след 40 години.
10. Гените определят оплешивяването. Да, но също и голяма част от навиците ни. Това показват различни изследвания на близнаци.

03. май 2015 14:24:27 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | 59 коментара